10 трика за справяне с упорити петна – част 1

Поредицата от съвети решихме да стартираме както трябва да започне всеки ден – с чаша ароматно кафе.

Петна от кафе

Кафе
Кой не обича чаша ароматно сутрешно кафе?
Не ви ли е омръзнало любимите ви дрехи или покривки да се съсипват с петна от кафе? Колко пъти ви се е случвало да се покапете с кафе в движение, което изсъхва преди да успеете да изплакнете? Е край, ето един изпитан начин за успешно почистване на петна от кафе. Постига се, като се приготви лесен разтвор от 3 части вода и една част спирт. Разтъркайте от разтвора върху петното и изперете както обикновено.

Петна от вино

Коркови тапи
По принцип петната от червено вино са едни от най-трудните за почистване. Но няма невъзможни неща, всяко петно може да бъде премахнато. Ето как можем да се справим с този пакостник виното. Петното трябва да бъде обилно залято с едно от тези три неща: с газирана вода, ракия или неварено мляко. След като се разтърка се изплаква с хладка вода и ако е дреха се пере на по ниска температура (30-40 градуса), ако е е върху килим се забърсва до изсушаване.

Петна от бира

Бира
Бира
Повечето от вас познават неприятното чувство да разлеят току що налята бира. Разбира се понякога не е такъв проблем, но в зависимост от материята могат да останат изключително неприятни петна. Ето две лесни рецепти, които всеки може да приготви у дома. Смесете безцветен мек препарат в една чаша сладка вода и разтъркайте. Друг разтвор, който също би ви бил полезен е разтвора с оцет, една трета чаша с бял оцет се смесва с две трети чаша вода, и разтъркайте. Изплакнете с вода и разтъркайте до изсушаване.
Част 2