10 трика за справяне с упорити петна – част 3

Петна от лак за нокти

Коя от нас не обожава красивия маникюр? Не наистина.. 🙂 За вас не знам, но на мен ми се е случвало милион пъти да ми капне капка от лака. Най- лесно е да използвате препарат за почистване на лак или боя, но не винаги имаме такъв у дома. Ето кое още върши работа. Можете да използвате лакочистител, но само ако е без ацетон, също така можете да използвате и разтвор от амоняк с вода, в съотношение едно към едно. Разтъркайте добре и изплакнете с вода.

Петна от Червило

Хубавото червило е задължителен аксесоар за всяка жена, но не и за мъжката риза… Колкото и да внимаваме се случва да изцапаме своите джентълмени. По- неприятното, е че откакто козметиката е по- издръжлива и петната са по- упорити. В тези ситуации вече познатия разтвор с амоняк отново ни идва на помощ. Не забравяйте да изплакнете преди да изперете.

Почистване на текстилни щори

Текстилните щори са добър вариянт за дома, но и те като хоризонталните се почистват не особено лесно, особено в сравнение с пердета. Ето идея как да се справите с тях. Разтворете несинтетичен прах за пране във вода с температура 30 градуса. След като свалите лентите без всякакви връзки ги навийте на руло и стегнете с ластик. Накиснете лентите за около 30 минути и след като ги изплакнете със студена вода можете направо да ги закачите.

Почистване на печка

За края оставихме най- неприятното нещо за всяка домакиня, а именно печката. Не познавам някой, на който да му е приятно почистването на печката и фурната. Непрекъснато търсим нов и по- добър препарат в борбата с мазнините, но сякаш винаги удряме на камък. Сега ще ви предложа един наистина лесен начин от който самата аз останах изключително доволна. Всичко което ви трябва за приготвянето на препарата са сода бикарбонат, ябълков оцет и вода. Смесете три супени лъжици сода с 200 мл. ябълков оцет и 100 мл. вода. Разбъркайте и с гъба нанесете там където е необходимо по повърхността, а остатъка “изпечете” на 100 градуса за 40 минути. Когато печката се охлади просто избършете с влажна гъба и се радвайте на чистата си печка.
За сега това е от нас, надяваме се тези малки хитринки да са ви от полза. И ако все пак не успеете да се справите с някой замърсявания винаги можете да извикате нас. Контакти