10 трика за справяне с упорити петна – част 2

Петна от кръв

Всеки от вас с палав малчуган се е сблъсквал с тези трудни и захабяващи дрешките петна. Ето две идеи как да се справите с тези петна без проблем. Нанесете директно върху петното хладък препарат за почистване (в това число течен сапун или препарат за съдове) разтъркайте и изплакнете с много хладка, но не студена вода. Другият разтвор е с амоняк (една супена лъжица чист амоняк се смесва с половин чаша вода) разтъркайте и изплакнете с вода. След което се пере както обикновено.

Петна от трева

Петната от трева са едни от най- често срещаните, особено след разходка в парка. За да се справите с тях ви трябва най – обикновена готварска сол и вода. Петната се поръсват обилно със сол, напръсквате леко с вода и търкате докато солта не навлезе в плата (може и с четка за зъби). Оставяте да поседи 10-20 минути и после перете както обикновено.

Петна върху килим

Макар на пазара да има многообразие от “вълшебни” препарати в повечето случаи те въобще не постигат така желания ефект. За сметка на това има достатъчно лесни и изпитани хитринки, които постигат без проблем желания резултат. Килимите например много добре се чистят с прост разтвор от вода и амоняк приготвен едно към едно. Петната се отстраняват, а цветовете се освежават. Не забравяйте след като разтъркате хубаво с четка, да изплакнете с чиста вода и да подсушите.
Част 3